Οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία του, το ιστολόγιο ανανεώνεται εμφανισιακά. Οι όμορφες αναμνήσεις επανέρχονται...

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Πάρος!

Από την Γκρέτα Αστεράκη

Η Πάρος είναι το αγαπημένο μου νησί γιατί το έχω επισκεφθεί πολλές φορές και εί­ναι και ένα πολύ ωραίο μέρος για διακοπές. Εκεί έχει πολύ ωραίες θάλασσες, εί­ναι καταγάλανες και όμορφες!

Έχει πολύ ωραία αξιοθέατα εκεί όπως την εκκλησία της Παναγιάς της Ε­κα­το­ντα­πυ­λια­νής, ο Λόφος του κάστρου στο Φραγκοκάστελο, το Πρότυπο Πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Αϊ-Γιάννης Δέτης.

Τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας μετρά η Πάρος. Ίωνες και Αιολείς άποικοι, Ε­νε­τοί κατακτητές, Βυζαντινοί, πειρατές, όλοι όσοι πάτησαν τα χώματά της ά­φη­σαν το στίγμα τους, τα αρχιτεκτονήματά τους, τα σημάδια του πολιτισμού τους, σε ένα μοναδικό πάντρεμα από διάφορες κουλτούρες, οι οποίες έχουν α­φο­μοι­ω­θεί εξαιρετικά σε μία.

Η Πάρος είναι ένα πολύ ωραίο είναι στο Αιγαίο Πέλαγος στις Κυκλάδες οι οποίες έ­χουν 7 νησιά σύνολο. Μέσα στην Πάρο υπάρχουν και πολύ ωραία μέρη όπως την Πα­ροι­κί­α και τη Νάουσα. Στην Παροικία & στη Νάουσα υπάρχουν διάφορες κα­φε­τέ­ρι­ες, μαγαζάκια στα οποία μπορούμε να αγοράσουμε σουβενίρ, στην Παροικία μέ­σα υπάρχει η αγορά που υπάρχει από παλιά και είναι πολύ μεγάλη, επίσης υ­πάρ­χουν παιδικές χαρές, υπέροχες καταγάλανες θάλασσες για να βουτήξετε, πο­λύ ωραίες ταβέρνες, το βράδυ μπορείτε να δείτε τα αστέρια και θα περάσετε τέ­λει­α αν πάτε σας το υπόσχομαι.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

δάσκαλος98 είπε...

Όμορφο νησί. Έχω μείνει ένα χρόνο εκεί...

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!

Διαβάστηκαν περισσότερο τον τελευταίο μήνα: