Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Πάμπλο Πικάσο Βιογραφία

Από την Γκρέτα Αστεράκη

Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Επίσης γεννήθηκε στην Μάλαγα, Ισπανία και ο πατέρας του ήταν ένας καλλιτέχνης και καθηγητής τέχνης. Αλλά όταν ο Πάμπλο Πικάσο ήταν 13, ήταν καλύτερος ζωγράφος και από τον μπαμπά του.

Το 1895 η οικογένεια του και αυτός, μετακόμισαν στην Βαρκελώνη και αυτό ήταν πολύ καλό για αυτούς. Αλλά η Βαρκελώνη ήταν μεγάλη πόλη ακόμη και τότε όμως εκεί είχε πολλές σχολές καλλιτεχνίας. Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν πολύ καλός μαθητής και οι δασκάλοι του ήταν χαρούμενοι με αυτόν. Οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες όταν ήταν μικρός ήταν ο Ελ Γκρέκο και ο Velasquez.

Η Γκέρνικα (1937) είναι μια από τις πιο πετυχημένες του εργασίες.

Το ολόκληρο του όνομα είναι, Πάμπλο Ντιέγκο Χοσέ Φρανσίσκο ντε Πάουλα Χουάν Νεμοπουκένο Μαρία ντε λος Ρεμέντιος Σιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιτάντ Ρουίζ αι Πικάσο. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1881 και πέθανε στις 8 Απριλίου του 1973 παρακάτω θα δείτε κάποια ώραια του έργα τέχνης όπως την Γκέρνικα.

ΠΗΓΗ: ;;;

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ εδώ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ εδώ

1 σχόλιο:

δάσκαλος98 είπε...

Εξαιρετική εργασία! Μπράβο! :))

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!