Οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία του, το ιστολόγιο ανανεώνεται εμφανισιακά. Οι όμορφες αναμνήσεις επανέρχονται...

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Πάμπλο Πικάσο Βιογραφία

Από την Γκρέτα Αστεράκη

Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του 20ού αι­ώ­να. Επίσης γεννήθηκε στη Μάλαγα, Ισπανία και ο πατέρας του ήταν ένας καλ­λι­τέ­χνης και καθηγητής τέχνης. Αλλά όταν ο Πάμπλο Πικάσο ήταν 13, ήταν κα­λύ­τε­ρος ζωγράφος και από τον μπαμπά του.

Το 1895 η οικογένειά του και αυτός, μετακόμισαν στη Βαρκελώνη και αυτό ήταν πο­λύ καλό για αυτούς. Αλλά η Βαρκελώνη ήταν μεγάλη πόλη ακόμη και τότε ό­μως εκεί είχε πολλές σχολές καλλιτεχνίας. Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν πολύ καλός μα­θη­τής και οι δάσκαλοί του ήταν χαρούμενοι με αυτόν. Οι αγαπημένοι του καλ­λι­τέ­χνες όταν ήταν μικρός ήταν ο Ελ Γκρέκο και ο Velasquez.

Η Γκέρνικα (1937) είναι μια από τις πιο πετυχημένες του εργασίες.

Το ολόκληρό του όνομα είναι, Πάμπλο Ντιέγκο Χοσέ Φρανσίσκο ντε Πάουλα Χου­άν Νεμοπουκένο Μαρία ντε λος Ρεμέντιος Σιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιτάντ Ρου­ίζ αι Πικάσο. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1881 και πέθανε στις 8 Απριλίου του 1973 παρακάτω θα δείτε κάποια ωραία του έργα τέχνης όπως την Γκέρνικα.

ΠΗΓΗ: ;;;ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

δάσκαλος98 είπε...

Εξαιρετική εργασία! Μπράβο! :))

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!

Διαβάστηκαν περισσότερο τον τελευταίο μήνα: