Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Ο αδικοχαμένος Αστέρης

Από την Agi Star

           Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός...           

Ο Αστέρης είναι μια πανευτυχής μύγα. Τριγυρνά κάθε μέρα σε ένα διαφορετικό σύμπαν. Αγαπά πολύ τα ταξίδια και κυρίως τα θαλασσινά.

Μια μέρα έχοντας τη φαεινή ιδέα να ταξιδέψει στην  Αστερούπολη , σκέφτηκε μιας και θα ταξίδευε στη θάλασσά της, αντί να πετάξει από πάνω της και να κουραστεί, να αγοράσει ένα μικρό «καραβάκι» όπως το λένε και οι Αστερουπολίτες.

Μάζεψε όσες οικονομίες είχε και ξεκίνησε για τον Θαλάσσιο Κόσμο. Ο Θαλάσσιος Κόσμος είναι ένα μαγαζί για μύγες σαν κι αυτόν που τρελαίνονται για τη θάλασσα.

Αγόρασε κουτσά στραβά ένα καραβάκι και ξεκίνησε για το ταξίδι του.

Πέρασε πάνω από πολλές πόλεις για να φτάσει στην Αστερούπολη, όπως η Πεμπτούπολη, η Γλυκούπολη, η Εξυπνούπολη και διάφορες άλλες πόλεις.

Φτάνοντας στον προορισμό του θαύμασε το τοπίο. Θεόρατα κτήρια άγγιζαν με τις κορυφές τους τα σύννεφα δημιουργώντας μια μεγαλοπρέπεια.

Η σημαία της Αστερούπολης ανέμιζε περήφανα στο δημαρείο της.

Ο δήμαρχος βγήκε έξω από την έπαυλή του και τον χαιρέτησε καλοσυνάτα.

Όλα τα αστέρια της πόλης τον υποδέχτηκαν με χαρά γιατί αγαπούσαν τους τουρίστες. Ο Αστέρης τούς είπε μετά τις συστάσεις μαζί τους ότι λάτρευε τη θάλασσα, ότι στη χώρα του, την Εντομούπολη, η θάλασσα δεν ήταν καλή και τέλος ότι ο μόνιμος σκοπός του ήταν να βρεί την καλύτερη θάλασσα του κόσμου. Εκείνα του είπαν ότι ήλπιζαν να είναι η δικιά τους.

Ο Αστέρης τα ευχαρίστησε για την υποδοχή τους και πήγε κατευθείαν στη θάλασσα. Έβαλε το μαγιό του και μπήκε στο καραβάκι του. Όμως το καραβάκι του δεν ξεκινούσε! «Μα τι έγινε;» σκέφτηκε και την ώρα που γύρισε να ελέγξει τη μηχανή έπεσε στη θάλασσα. Τα νερά της ήταν γαλαζοπράσινα και παρόλο που ήταν καλοκαίρι πάγωσαν το αίμα που κυλούσε στο μικροσκοπικό σωματάκι του Αστέρη.

Ξαφνικά σε απανωτές προσπάθειες που έκανε για να βγει από μέσα της, το σώμα του κόλλησε σε αυτήν για έναν ανεξήγητο λόγο και μην μπορώντας να αναπνεύσει πνίγηκε επί τόπου.

Από τότε όλοι οι Αστεπουπολίτες κλαίνε τον αδικοχαμένο Αστέρη που τελικά ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του: Να ανακαλύψει την καλύτερη θάλασσα στον κόσμο...

Να μερικές εικόνες που μας θυμίζουν τη μνήμη του Αστέρη:

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ εδώ

2 σχόλια:

Anastazzzia είπε...

Η φαντασία σας δεν έχει όρια!:)

δάσκαλος98 είπε...

Φτωχέ, Αστέρη! Τουλάχιστον προσπάθησε να πραγματοποιήσει το όνειρό του...

Ευχαριστώ, Agi, για το καλογραμμένο κείμενο! Το απόλαυσα...

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!