Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Η φανταστική εκδρομή

Από την Ntins**

Μια μέρα στη τάξη του Νικόλα ο δάσκαλος τους είπε με χαρά: παιδιά, σκέφτηκα σήμερα επειδή έχει πολύ ωραία μέρα, να πάμε μια εκδρομή στη φύση. Τα παιδιά γεμάτα χαρά, διότι και το μάθημα θα έχαναν αλλά και επειδή τους άρεσε η φύση, είπαν  ναι, ναι  όλα μαζί. Ο δάσκαλος τους είπε να πάρουνε μαζί τους το κολατσιό τους και ένα μπουκαλάκι νερό. Όλα τα παιδιά έβαλαν τα πράγματά τους μέσα σε μια σακούλα και κατέβηκαν με προσοχή στο προαύλιο.

Μαζί με τον δάσκαλό τους πέρασαν τη λεωφόρο και κατατεθήκαν προς το πάρκο. Ο δάσκαλος στη διαδρομή τους είπε πως θα περάσουν με βάρκα πάνω από τη λίμνη του πάρκου και θα πάνε στην απέναντι μεριά που είναι πιο επικίνδυνα.

Μόλις έφτασαν στο πάρκο, ο δάσκαλος είπε στα παιδιά, αν θέλανε να μαζέψουν μερικά λουλούδια για να τα δώσουν στη μαμά τους. Σε λίγο έφτασαν σε ένα μέρος που ήταν γεμάτο πεύκα. Ο Νικόλας σκέφτηκε να μαζέψει μερικά κουκουνάρια για να τα στολίσει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά μόλις είδαν τον Νικόλα, σκέφτηκαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο.

Έφτασε η πιο ωραία στιγμή. Τα παιδιά είχανε φτάσει μπροστά στη καταγάλανη και λαμπερή λίμνη. Εκεί ήταν ένας κύριος, ο οποίος θα τους οδηγούσε με την βάρκα στην απέναντι μεριά . Ο κύριος αυτός τους έδωσε κάτι αδιάβροχες ρόμπες. Αυτοί τις φόρεσαν και με προσοχή μπήκαν στην βάρκα. Η διαδρομή από την μια μεριά στην άλλη ήταν φανταστική. Τα παιδιά μπορούσαν να δουν στο βυθό χιλιάδες μικρά και μεγάλα ψάρια. Η διαδρομή πάνω στη βάρκα τελείωνε και τα παιδιά λυπόντουσαν. Ο δάσκαλος είδε τις λυπημένες  φατσούλες των παιδιών και κατάλαβε αμέσως. Τότε ρωτάει τα παιδιά: σας άρεσε η βόλτα με την βάρκα, ελπίζω ναι, γιατί θα την ξαναπάρουμε για να γυρίσουμε. Ναι, ναι είπαν τα παιδιά.


Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είχε η άλλη πλευρά. Ένα μικρό αλλά ωραίο ζωολογικό κήπο. Τα παιδιά είδαν: ελάφια, μικρά ελεφαντάκια, καμηλοπαρδάλεις, τίγρεις, χελώνες και άλλα πολλά ζώα. Τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί με όλα αυτά που είδαν.

Μετά από λίγο ξαναήρθε η βάρκα να τους πάρει. Πολλά παιδιά- σχεδόν όλα-αρνιόντουσαν να ξαναγυρίσουν σε αυτό το άθλιο μέρος που ζούσαν. Δεν τους άρεσε καθόλου μα καθόλου το καυσαέριο που μόλυνε τόσο πολύ την ατμόσφαιρα, και πιστέψτε με όλα αυτά δεν τους τα είπαν οι δάσκαλοι αλλά η τόσο διαφορετική πλευρά που επισκεφτήκανε.

Τα παιδιά μόλις φτάσανε στο σχολείο είπαν στο δάσκαλό τους όλα αυτά που τους βασάνιζαν. Ο δάσκαλος προσπάθησε να εξηγήσει στα παιδιά τι συμβαίνει στον κόσμο μας. Τα παιδιά κατάλαβαν αλλά δεν τους άρεσε καθόλου αυτό. Είπαν στον δάσκαλό τους ότι όταν μεγάλωναν θα δούλευαν όλοι μαζί σαν ομάδα σε μια περιβαλλοντική εταιρία που προστατεύει τους δρυμούς και τα δάση της Ελλάδας!

 Τ   Ε   Λ   Ο   ΣΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ εδώ

1 σχόλιο:

δάσκαλος98 είπε...

Ωραίο κείμενο, μπράβο! Καλώς ήρθες στην παρέα μας! :-))

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!