Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Στο διαδίκτυο με υπευθυνότητα

Το μαχαίρι είναι ένα εργαλείο. Όποτε το χρησιμοποιούμε σωστά, κόβουμε την τροφή μας και την τρώμε. Όποτε το χρησιμοποιούμε λανθασμένα, κόβουμε τον... εαυτό μας και πληγωνόμαστε.

Έχουμε πει πολλές φορές στην τάξη ότι και το διαδίκτυο ένα εργαλείο είναι. Όποτε σεβόμαστε τους κανόνες του, απολαμβάνουμε με ασφάλεια τα υπέροχα πράγματα που κρύβει. Όποτε τους παραβαίνουμε και κινούμαστε απρόσεκτα, βάζουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο.

Στο Δήμο μας πλοηγούμαστε προσεκτικά. Μαθαίνουμε να είμαστε υπεύθυνοι και σ αυτόν τον τομέα. Το χρωστάμε, άλλωστε και στους αναγνώστες μας, που μας παρακολουθούν από πολλές περιοχές της Αθήνας, της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.

Στις παρακάτω εικόνες παρουσιάζονται ορισμένα, τυχαία, στατιστικά του ιστολογίου μας που αποδεικνύουν τη  δύναμη  του Ίντερνετ: από τη μια εντυπωσιαζόμαστε και χαιρόμαστε που μας διαβάζουν σε τόσα μέρη, αλλά από την άλλη φαίνεται πόσο ευάλωτοι θα γίνουμε αν φερθούμε επιπόλαια...


Και το διαδίκτυο, άλλωστε,
σαν ένα νόμισμα είναι:
 έχει δύο όψεις... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!