Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Αστέρια μου αγαπημένα, καμάρια μου...

Όταν σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα ιστολόγιο είχα συγκεκριμένους στόχους. Ήθελα να πετύχουμε αυτό, να εξασκηθούμε σε εκείνο, να κατακτήσουμε το άλλο. Το αποτέλεσμα με ξεπέρασε. Σύντομα η δικτυακή μας πόλη ξέφυγε από τους υπολογιστές και φώλιασε στις καρδιές μας. Έγινε σημείο αναφοράς στην καθημερινότητά μας, βοήθησε να δείξετε τα ταλέντα, τις ευαισθησίες, τη δημιουργικότητά σας.


Τώρα πια η Αστερούπολη είμαστε όλοι εμείς. Έχει τις χαρές, τις δυσκολίες, τα αστεία μας. Τρύπωσε στην ψυχούλα μας, βρήκε μια όμορφη γωνιά και δε σκοπεύει να φύγει! Μου κάνατε το καλύτερο δώρο και προσπάθησα να σας το ανταποδώσω.

Τα εμπόδια δεν έλειψαν βέβαια. Τα προβλήματα με τους υπολογιστές ή τη δικτυακή σύνδεση μάς επέτρεψαν να δουλέψουμε όλοι μαζί ελάχιστες φορές μέσα στη χρονιά. Ίσως ήμασταν το μόνο ιστολόγιο που λειτούργησε προφορικά, μακριά από την αίθουσα πληροφορικής. Από την άλλη, ο ελεύθερος χρόνος σας ήταν λίγος. Οι υποχρεώσεις πολλές και η ανάγκη για ΧΠ (χαζολόγημα-παιχνίδι) δικαίωμα ιερό και απαραβίαστο. Μα, τα εμπόδια τα συναντάμε όταν πράττουμε, όταν δρούμε. Το σημαντικό είναι τι κάνουμε για να τα ξεπερνούμε.


Κι εμείς τα πήγαμε καλά. Η Αστερούπολη είναι χειροποίητη· τη χτίσαμε κομμάτι κομμάτι και δικαίως καμαρώνουμε. Το αποδεικνύουν και τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έστειλαν οι δικτυακοί μας φίλοι ανά την Ελλάδα. Πόσο σας καμάρωσαν! Τι λόγια όμορφα σάς έγραψαν!


Ως δάσκαλος, τέλος, αισθάνομαι τυχερός που σας συνάντησα και περήφανος που κατάφερα να σας συστήσω σε όλους τους αναγνώστες μας. Νιώθω συγκίνηση όταν σκέφτομαι τους συνεργάτες από άλλα τμήματα που θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Νιώθω και δυνατός, πολύ δυνατός, που είχα την τιμή να γίνω (με τη βοήθειά σας, ε;) μέλος μιας όμορφης και δημιουργικής ομάδας συναδέλφων μου ανά την Ελλάδα. Με τα δικτυακά φιλαράκια, όπως έγραψε και ο κ. Παύλος, ο καλός μας φίλος από την Κέρκυρα,
«δημιουργήσαμε ένα απίστευτο δίκτυο συνεργασίας, υποστήριξης και αλληλοβοήθειας. Δίχως επίσημα προγράμματα και "αφεντικά" πάνω απ’ το κεφάλι μας.  Αφιερώνοντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες ώρες προσωπικού χρόνου εθελοντικά και με βάση το προσωπικό μας μεράκι και την ανάγκη να βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μαθητές μας».

Καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση, καλά μπάνια!


Ο δάσκαλος της Αστερούπολης
Γιώργος Αλιμπέρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!