Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Πάρος!

Από την Γκρέτα Αστεράκη

Η Πάρος είναι το αγαπημένο μου νησί γιατί το έχω επισκεφθεί πολλές φορές και είναι και ένα πολύ ωραίο μέρος για διακοπές. Εκεί έχει πολύ ωραίες θάλασσες, είναι καταγάλενες και όμορφες!

Έχει πολύ ωραία αξιοθέατα εκεί όπως την εκκλησία της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής, ο Λόφος του κάστρου στο Φραγκοκάστελο, το Πρότυπο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Αϊ-Γιάννης Δέτης.

Τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας μετρά η Πάρος. Ίωνες και Αιολείς άποκοι, Ενετοί κατακτητές, Βυζαντινοί, Πειρατές, όλοι όσοι πάτησαν τα χώματα της άφησαν το στίγμα τους, τα αρχιτεκτονήματα τους, τα σημάδια του πολιτισμού τους, σε ένα μοναδικό πάντρεμα από διάφορες κουλτούρες, οι οποίες έχουν αφομοιωθεί εξαιρετικά σε μία.

Η Πάρος είναι ένα πολύ ωραίο είναι στο Αιγαίο Πέλαγος στις Κυκλάδες οι οποίες έχουν 7 νησιά συνολό. Μέσα στην Πάρο υπάρχουν και πολύ ωραία μέρη όπως την Παροικία και την Νάουσα. Στην Παροικία & στην Νάουσα υπάρχουν διάφορες καφετέριες, μαγαζάκια στα οποία μπορούμε να αγοράσουμε σουβενίρ, στην Παροικία μέσα υπάρχει η αγορά που υπάρχει από παλιά και είναι πολύ μεγάλη, επίσης υπάρχουν παιδικές χαρές, υπέροχες καταγάλανες θάλασσες για να βουτήξετε, πολύ ωραίες ταβέρνες, το βράδυ μπορείτε να δείτε τα αστέρια και θα περάσετε τέλεια αν πάτε σας το υπόσχομαι.ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ εδώ

1 σχόλιο:

δάσκαλος98 είπε...

Όμορφο νησί. Έχω μείνει ένα χρόνο εκεί...

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!