Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Πόσο έξυπνοι είμαστε;

Γράμμα από τον
μπαρμπα-Κωσταντή

Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Max Planck στη Γερμανία καταγράφουν τις ευρηματικές προσπάθειες ενός θηλυκού χιμπατζή να πάρει ένα απρόσιτο φιστίκι από τον πάτο ενός σωλήνα.


Λίγα λόγια για τους χιμπατζήδες

Οι χιμπατζήδες είναι οι γενετικά πλησιέστεροι συγγενείς των ανθρώπων, ζουν σε οικογένειες και συχνά χρησιμοποιούν εργαλεία. Μοιράζονται πάνω από το 98% του γενετικού μας κώδικα.

Οι άνθρωποι και οι χιμπατζήδες, επίσης, πιστεύεται ότι μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο που έζησε περίπου 4-8.000.000 χρόνια πριν.

Παρόλο που συνήθως περπατάνε με όλα τα πόδια, οι χιμπατζήδες μπορούν να σταθούν όρθιοι και να περπατήσουν. Έχουν μια εξαιρετικά ποικίλη διατροφή που περιλαμβάνει εκατοντάδες από τα γνωστά τρόφιμα.

Οι χιμπατζήδες είναι ένα από τα λίγα είδη ζώων που χρησιμοποιούν εργαλεία: Διαμορφώνουν και χρησιμοποιούν μπαστούνια για να ανακτήσουν τροφή, χρησιμοποιούν πέτρες για να συνθλίψουν και να ανοίξουν νόστιμα φρούτα και χρησιμοποιούν τα φύλλα σαν σφουγγάρια για να απολαύσουν το πόσιμο νερό.

Μπορούν ακόμη να διδαχθούν και να χρησιμοποιήσουν κάποιες βασικές ανθρώπινες λέξεις στη νοηματική γλώσσα.

ΚΕΙΜΕΝΟ: http://www.youtube.com/user/falakrosepanastaths

1 σχόλιο:

Μαίρη είπε...

Πραγματικά πολύ έξυπνο...

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε προσεκτικά και ελέγχουμε πριν τη δημοσίευση. Απαγορεύονται τα greeklish (τα σχόλια θα διαγράφονται) και τα ορθογραφικά τέρατα!